Робота над проєктом UTTERLY триває наповну: нещодавно, 2 лютого, українські університети-учасники консорціуму обговорили три важливі питання та відповідно ухвали документи, які вдалося розглянути під час зустрічі національної академічної ради (NAC).

Це засідання стосувалося насамперед Рекомендації для закладів вищої освіти та наукових установ щодо внесення змін до інституційних політик з метою легалізації пріоритету “Вдосконалення викладання у вищій освіті” та Пропозиції щодо удосконалення та впровадження Професійного стандарту та групи професій “Викладачі закладів вищої освіти” (національний рівень), які представила Світлана Калашнікова. Розроблені документи академічна рада підтримала одноголосно та рекомендуватиме їх на затвердження до використання консорціумом.

Також під час зустрічі учасники мали змогу ознайомитися із напрацюванням Світлани Цимбалюк та Наталії Вавдюк – “Методичне керівництво для створення діяльності центру досконалості викладання”. Автори документа отримали схвальні відгуки, і відтак національна академічна рада проголосувала “за” цю розробку.

Варто також зазначити, що додатково рада обговорила диференціацію термінів “вдосконалення викладання” та “досконалість викладання”, щоб надалі уникати розбіжностей у документації.

Дякуємо колегам за плідну роботу! Працюємо далі!